U bevindt zich hier: Home Nieuws
De nieuwe XTZ 99 serie.
woensdag 01 april 2015 07:54

De nieuwe XTZ 99 serie is een vervolg op de meest succesvolle lijn van XTZ, de XTZ 99 MKII serie.

De nieuwe 99.36 FLR en 99.25 LCR maken net als zijn voorgangers - de 99.36 en 99.25 MKII - gebruik van zeer goede high-end drivers, maar hebben daarnaast op veel punten nog een update gekregen.

De updates die de nieuwe 99 serie hebben gekregen zijn o.a. een magnetische grill, andere luidsprekeraansluitingen, een nog betere afwerking en een verbeterde crossover.

De XTZ 99.25 LCR speaker kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden en is dus tevens geschikt voor het gebruik als centerspeaker in de thuisbioscoop.

Al met al zeker een speaker om eens te horen en te zien.

 

    

 
XTZ Cinema sub 3x12
woensdag 29 januari 2014 12:24

Deze subwoofer is gebouwd voor 1 doel: Om een film niet alleen te beleven, maar ook te voelen.

Wil je dus de kracht voelen van een aardbeving door je kamer, dan is dit de subwoofer voor jou.

- Unbelievable high SPL of over 120db (!)
- 3 x High speed drivers
- 3 x ultra long stroke drivers guarantee lowest distortion
- Room-tuning for perfect adjustment of the sound
- 3 x High-end Claridy Class-D power amplifiers (3 x 900W)
- Trapezoid shaped cabinet
- Slot bass reflex port

Klik hier voor onze XTZ Cinema Serie

 
XTZ Cinema Series
woensdag 29 januari 2014 12:12

Onze nieuwe bioscoop serie is niet alleen om naar te kijken en te luisteren, maar ook om je een deel van de film te voelen! Alles is perfect afgestemd op maximaal realistisch geluid. De gekozen combinatie van kleine maar krachtige luidsprekers en grote subwoofers heeft vele voordelen met betrekking tot geluid en esthetiek. 

Natuurlijk elke surround-systeem dat bestaat uit hoogwaardige luidsprekers kan een goede sound-ervaring te creëren, maar dat was niet wat we wilden bereiken. We besloten om iets dat maar een doel heeft, zonder enig compromis te bouwen: Superior cinema geluid, zelfs in de hoogste geluidsniveaus met tegelijkertijd betaalbare prijzen!

Klik hier voor onze XTZ Cinema Serie

 

 
 
 
 
XTZ Master M2
donderdag 14 november 2013 08:56

XTZ Master M2Aan het eind van dit jaar zullen we een nieuwe high-end monitor / boekenplank luidspreker introduceren, de XTZ Master M2. Het is een revolutionaire luidspreker vanwege de volledig stijve high-density kast, gemaakt van een polymerisatie van epoxy en polyurethaan. Voor het eerst in de geschiedenis zal een XTZ luidspreker worden uitgerust met een soft-dome tweeter met waveguide-technologie om vervorming te verminderen en voor een perfect afstraalpatroon voor de hoge frequenties. Als woofer wordt voor de bas en midrange een nieuwe SEAS driver gebruikt, welke is ontwikkeld in een samenwerking tussen XTZ en SEAS. De crossover is op hetzelfde hoge-kwaliteit niveau als voor de luidsprekers in de “Divine” serie, 100.33 en 100.49. Leverbaar in de kleur zwart hoogglans met een bijpassende stand.

“Master M2” is een echte High End 2-weg luidspreker

Deze Master M2 is werkelijk een uniek product in de audio wereld: een compact luidsprekerontwerp met alle eigenschappen van een High End product maar met een prijs die uniek is in de audiowereld. De XTZ Master M2 is gebouwd zonder compromissen om een perfect 2-weg luidsprekersysteem van deze afmetingen te creëren.

Hoge Densiteit kast van epoxy en polyurethaan polymeer

De M2 is geconstrueerd van een uniek niet resonerend materiaal met een 40% hogere dichtheid dan MDF. Dwarsverbindingen zijn aangebracht om de kastresonantie verder te verlagen. De hoofd ingrediënten van dit unieke materiaal zijn Epoxy, Polyurethaan, kaliumcarbonaat. Dit geeft de M2 een extreem stabiele kast met een minimum aan resonantie.

De kast is ontworpen met een versmalde voorkant hetgeen niet alleen esthetisch bedoeld is maar ook akoestisch voordeel heeft, zoals een stabiele constructie en niet parallelle wanden om resonanties tot een minimum te beperken.

Een nieuwe SEAS 6,5” Curv mid/woofer

De mid/woofer driver is een gezamenlijke ontwikkeling van SEAS en XTZ. De 60 jaar ervaring van SEAS gecombineerd met die van XTZ, brachten deze driver. De nieuwe Curv conus van een geweven polypropyleen met uitstekende interne demping, samen met perfect op elkaar afgestemde mechanische delen, geeft een soepele verhoogde frequentiereactie. Het magneet systeem is voorzien van zware koperen ringen en een solide koperen “phase plug” die flux modulatie reduceert.

30mm “High-Level” Tweeter

De High performance 30mm soft dome met resonantie frequentie en hoog vermogen, maken deze dome de ideale tweeter voor dit 2-weg systeem. Het gebruik van dubbele neodymium magneten verzekert een bijna perfecte toepassing voor veeleisende geluidspassages. De lage vervorming en het verhoogde frequentiebereik zorgen voor een perfect samengaan met de midwoofer.

Waveguide technology

Om de tweeter verder te optimaliseren,  maken we gebruik van een “waveguide” die de gevoeligheid verhoogd en de vervorming verlaagd. De volledig afgestemde “waveguide” is geoptimaliseerd voor een prefect afstraalpatroon over het hoge frequentiebereik. Een ontwikkeling om de perfecte balans te bereiken tussen energie dispersie, optimaal cross-over punt en de beste hoge frequentie weergave. Het best mogelijke compromis tussen spreiding, efficiëntie en vervorming. Dit maakt het aanpassen van de luidspreker aan de verschillende luisterruimte eenvoudiger.

Cross-over inclusief Mundorf

Het cross-over filter is een geavanceerd Linkwitz/Riley type,  met 12 en 18dB/octaaf voor midrange en tweeter, wat zorgt voor minimale fase verschuiving en goede transient respons. Het filter maakt gebruik van MOX weerstanden en MUNDORF condensatoren. De interne bekabeling is van 99,99% zuiver koper om de interne weerstand tot een minimum te verlagen. Om “skin effects” en interferenties te voorkomen, is gebruik gemaakt van getwiste kabels voor iedere geleider.

Afmeting: H 424 x B 231 x D 374mm, Gewicht: 18Kg, Impedantie: 8 Ohm.

Beschikbaar: Basreflex / Gesloten kast, 300W Short term IEC 268-5, 120W Long term IEC 268-5 

 
Lyngdorf Audio TDAI-2170
donderdag 14 november 2013 08:47
Lyngdorf TDAI-2170

De later dit jaar verwachte TDAI-2170 digitale stereo versterker van Lyngdorf Audio combineert de geprezen prestaties van het merk met superieure technologie. Uitgerust met de gepatenteerde RoomPerfectTM kamercorrectie technologie is de TDAI-2170 een gebruiksvriendelijke versterker die twee kanalen en 170 Watt aan vermogen biedt, alsook optionele upgradebare modules die een moderne toevoeging zijn aan elke luisteromgeving. Puur geluid, geavanceerde kamer correctie en de kenmerkende Lyngdorf Audio zwarte styling? Check.

RoomPerfectTM

Waarom kamer correctie technologie? In elk audiosysteem is meer van 50% het geluid dat je hoort afkomstig van echo's, reflectie en absorptie van geluidsgolven. RoomPerfectTM biedt hiervoor de oplossing door gebruik te maken van geavanceerde technologie die het geluid van het audiosysteem aanpast aan de omgeving i.p.v. omgekeerd. Zo klinken je speakers exact zoals de fabrikant bedoelde, ongeacht de beperkingen die de ruimte ze anders zou opleggen.

Voordelen voor elk luidsprekersysteem

Of je nu full-range luidsprekers, satellieten, inbouw- of muurluidsprekers hebt, de TDAI-2170 is de ideale keuze voor ieder merk of model op de markt. Dankzij de unieke technologie is de lange zoektocht naar de 'perfect spot' voor je luidsprekers verleden tijd. Plaats je speakers gewoon tegen de muur voor zo weinig mogelijk reflecties en RoomPerfectTM zorg verder voor een optimaal geluid zonder ongewild resonerende bassen.

Heb je een subwoofer? Geen probleem. RoomPerfectTM synchroniseert de frequentierespons met die van de speakers om pieken en dalen van de lage en middenfrequenties te elimineren.

ICC

Moderne opnames die extreme compressie van het dynamisch bereik en andere slimme trucs uitvoeren om de geluidssterkte op te voeren boeten vaak in aan geluidskwaliteit. Met ICC ( Intersample Clipping Correctie) herstelt de TDAI-2170 deze geclipte signalen in hun oorspronkelijke staat om de best mogelijke geluidservaring te krijgen.

Digitale versterking

Geen digitaal naar analoog audioconversie met de TDAI-2170; het digitale signaal stuurt de luidsprekers rechtstreeks aan, zonder omzetten, zonder tussenstop, zonder vervorming. Deze unieke en technisch veelvragende oplossing biedt geruisloos afspelen op elk geluidsniveau, een onovertroffen dynamisch bereik en het geluid in zijn puurste vorm.

Upgradebaar

Technologie staat niet stil, maar ook de TDAI-2170 niet. Met een optionele HDMI-module (ARC/CEC compatibel met vier inputs en één output) is de TDAI-2170 een slimme toevoeging aan je bestaand A/V-systeem. Plus, de TDAI-2170 biedt optioneel streaming via USB. Je kan zelfs opteren voor een high-end ADC (Analoog naar Digitaal Converter) met extra analoge inputs. Hou het simpel of haal het maximum eruit, de keuze is aan jou.

De Lyngdorf Audio TDAI-2170 is binnenkort verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 3.490,-.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4

Merken