U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws XTZ Master M2
XTZ Master M2
donderdag 14 november 2013 08:56

XTZ Master M2Aan het eind van dit jaar zullen we een nieuwe high-end monitor / boekenplank luidspreker introduceren, de XTZ Master M2. Het is een revolutionaire luidspreker vanwege de volledig stijve high-density kast, gemaakt van een polymerisatie van epoxy en polyurethaan. Voor het eerst in de geschiedenis zal een XTZ luidspreker worden uitgerust met een soft-dome tweeter met waveguide-technologie om vervorming te verminderen en voor een perfect afstraalpatroon voor de hoge frequenties. Als woofer wordt voor de bas en midrange een nieuwe SEAS driver gebruikt, welke is ontwikkeld in een samenwerking tussen XTZ en SEAS. De crossover is op hetzelfde hoge-kwaliteit niveau als voor de luidsprekers in de “Divine” serie, 100.33 en 100.49. Leverbaar in de kleur zwart hoogglans met een bijpassende stand.

“Master M2” is een echte High End 2-weg luidspreker

Deze Master M2 is werkelijk een uniek product in de audio wereld: een compact luidsprekerontwerp met alle eigenschappen van een High End product maar met een prijs die uniek is in de audiowereld. De XTZ Master M2 is gebouwd zonder compromissen om een perfect 2-weg luidsprekersysteem van deze afmetingen te creëren.

Hoge Densiteit kast van epoxy en polyurethaan polymeer

De M2 is geconstrueerd van een uniek niet resonerend materiaal met een 40% hogere dichtheid dan MDF. Dwarsverbindingen zijn aangebracht om de kastresonantie verder te verlagen. De hoofd ingrediënten van dit unieke materiaal zijn Epoxy, Polyurethaan, kaliumcarbonaat. Dit geeft de M2 een extreem stabiele kast met een minimum aan resonantie.

De kast is ontworpen met een versmalde voorkant hetgeen niet alleen esthetisch bedoeld is maar ook akoestisch voordeel heeft, zoals een stabiele constructie en niet parallelle wanden om resonanties tot een minimum te beperken.

Een nieuwe SEAS 6,5” Curv mid/woofer

De mid/woofer driver is een gezamenlijke ontwikkeling van SEAS en XTZ. De 60 jaar ervaring van SEAS gecombineerd met die van XTZ, brachten deze driver. De nieuwe Curv conus van een geweven polypropyleen met uitstekende interne demping, samen met perfect op elkaar afgestemde mechanische delen, geeft een soepele verhoogde frequentiereactie. Het magneet systeem is voorzien van zware koperen ringen en een solide koperen “phase plug” die flux modulatie reduceert.

30mm “High-Level” Tweeter

De High performance 30mm soft dome met resonantie frequentie en hoog vermogen, maken deze dome de ideale tweeter voor dit 2-weg systeem. Het gebruik van dubbele neodymium magneten verzekert een bijna perfecte toepassing voor veeleisende geluidspassages. De lage vervorming en het verhoogde frequentiebereik zorgen voor een perfect samengaan met de midwoofer.

Waveguide technology

Om de tweeter verder te optimaliseren,  maken we gebruik van een “waveguide” die de gevoeligheid verhoogd en de vervorming verlaagd. De volledig afgestemde “waveguide” is geoptimaliseerd voor een prefect afstraalpatroon over het hoge frequentiebereik. Een ontwikkeling om de perfecte balans te bereiken tussen energie dispersie, optimaal cross-over punt en de beste hoge frequentie weergave. Het best mogelijke compromis tussen spreiding, efficiëntie en vervorming. Dit maakt het aanpassen van de luidspreker aan de verschillende luisterruimte eenvoudiger.

Cross-over inclusief Mundorf

Het cross-over filter is een geavanceerd Linkwitz/Riley type,  met 12 en 18dB/octaaf voor midrange en tweeter, wat zorgt voor minimale fase verschuiving en goede transient respons. Het filter maakt gebruik van MOX weerstanden en MUNDORF condensatoren. De interne bekabeling is van 99,99% zuiver koper om de interne weerstand tot een minimum te verlagen. Om “skin effects” en interferenties te voorkomen, is gebruik gemaakt van getwiste kabels voor iedere geleider.

Afmeting: H 424 x B 231 x D 374mm, Gewicht: 18Kg, Impedantie: 8 Ohm.

Beschikbaar: Basreflex / Gesloten kast, 300W Short term IEC 268-5, 120W Long term IEC 268-5 

 

Merken